Psychologie

In de psychologie worden alle facetten van het menselijke gedrag als doen, denken, voelen en handelen bestudeerd. Psychologie is een samenstelling uit het Griekse woord ‘Psyché’, wat ziel betekend en het woord logos: woord, gedachte en rede. Menselijk gedrag kan bewust of onbewust zijn. Het gedrag wordt vaak bepaald door erfelijke factoren. Het gedrag dat mensen naar elkaar laten zien heet sociale psychologie.

We krijgen in ons leven veel te maken met verschillende mensen met verschillende opvattingen, normen en waarden. Elke cultuur heeft zijn eigen omgangsregels en elk gedrag per cultuur en per mens is weer anders. Deze culturele en spirituele factoren beïnvloeden allemaal het gedrag van de mensen. Zo zijn er nog veel meer factoren, zoals bijvoorbeeld fysieke of psychische factoren. Al deze factoren zorgen er voor dat we ons op een bepaalde manier gedragen en laat bepaald hoe we in de omgang zijn.

Wanneer je mentaal gezond bent, kun je vaak beter omgaan met alledaagse obstakels dan wanneer je niet lekker in je vel zit. Je weet wat je wel en niet kan en levert een positieve bijdrage aan de maatschappij.
Iedereen heeft wel eens mindere dagen, het loopt allemaal niet zoals je wilt en het lijkt alsof alles fout gaat. Dit is geheel normaal, zolang dit maar weer over gaat en er uiteindelijk weer positieve dagen komen. Sommige mensen komen hier niet meer (van)zelf uit en raken in een diep dal, een depressie. Een professionele hulpverlener zoals een psycholoog of therapeut kan je helpen om hier samen met jou een oplossing voor te vinden.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van updates en aanbiedingen.